2024
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å vurdere effektiviteten av ulike intervensjoner rettet mot helsepersonell for å forbedre rapporteringen av uønskede legemiddelhendelser.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Christopher J. Rose, Folkehelseinstituttet (FHI).
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen var å bestemme effekten av treningsterapi for voksne med CFS sammenlignet med annen intervensjon eller kontroll på tretthet, uønskede utfall, smerte, fysisk funksjon, livskvalitet, humørforstyrrelser, søvn, selvopplevde endringer i generelle helse, helsetjenesteressursbruk og frafall.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Lillebeth Larun og Kjetil G. Brurberg, Folkehelseinstituttet (FHI).
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å utforske synspunktene, erfaringene og praksisene til helsepersonell, ledere og andre fagpersoner som jobber i helsetjenester angående deres uformelle, innovative bruk av mobiltelefoner for å støtte arbeidet deres.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er
Unni Gopinathan og Marit Johansen, Folkehelseinstituttet (FHI)
Claire Glenton og Susan Munabi-Babigumia, Høgskulen på Vestlandet (HVL)
Josephine Namitala og Tom Neumark, Universitetet i Oslo (UiO)
Elizabeth Paulsen, Oslo Metropolian University (OsloMet)
Simon Lewin, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU)
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å vurdere effekten av tidlig versus forsinket (tradisjonell) initiering av oralt inntak av mat og væske etter større gynekologisk kirurgi.
Dette er en oppdatert og utvidet versjon av en Cochrane review publisert i 2014.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Elizabeth Matovinovic, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
2023
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å identifisere faktorer som påvirker organisering og levering av personlig hjemmebasert rehabilitering og hjemmebasert telerehabilitering.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er
Claire Glenton, Høgskulen på Vestlandet (HVL)
Anne-Stine Bergquist Roberg, Sunnaas sykehus
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å vurdere effektiviteten av motiverende intervju for rusmiddelbruk på omfanget av rusmiddelbruk, endringsberedskap og oppbevaring i behandling.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Geir Smedslund, Folkehelseinstituttet (FHI).
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å vurdere fordelene og skadene ved lateral decubitus, sittende og utsatte posisjoner for lumbalpunksjon hos nyfødte spedbarn.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Marcus Glenton Prescott, St. Olavs hospital.
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å vurdere effektiviteten av identifisering og behandling av moderat og alvorlig sløsing hos barn i alderen fem år eller under av lekhelsearbeidere som jobber i samfunnet sammenlignet med helsepersonell som jobber i helseinstitusjoner.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er
Eleni Papadopoulou, Folkehelseinstituttet (FHI).
Susan Munabi-Babigumira, Høgskulen på Vestlandet (HVL)
Simon Lewin, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU)
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen har vært å utforske faktorene som påvirker en persons beslutning om å delta i en vaksineforsøk i sammenheng med en pandemi eller epidemi.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er
Claire Glenton, Folkehelseinstituttet (FHI)
Rebecca Cox, Universitetet i Bergen (UiB)
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen er å estimere forskjellen i medikamenteffekter når et eksperimentelt medikament sammenlignes med en aktiv placebo versus en standard placebokontrollintervensjon, og å utforske årsaker til heterogenitet. I sammenheng med en randomisert studie kan denne forskjellen i medikamenteffekter estimeres ved direkte å sammenligne effektforskjellen mellom aktiv placebo og standard placebointervensjon.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Espen Bjørkedal, Norges Arktiske Universitet (UiT)
Formålet med denne kunnskapsoppsummeringen er å å evaluere fordelene og skadene av cannabisbaserte medisiner, inkludert medisinsk cannabis, for behandling av smerter og andre symptomer hos voksne med kreft sammenlignet med placebo eller andre etablerte smertestillende for kreftsmerter.
Norske forfattere i kunnskapsoppsummeringen er Rae Frances Bell, Haukeland universitetssykehus.